niedziela, 16 sierpnia 2015

Pizza na cieście z pełnego ziarna

       Cała moja rodzina uwielbia pizzę (a pokażcie mi kogoś kto nie lubi). Nie zdarzyło mi się chyba jeszcze wykonać ciasto pod pizzę według tego samego przepisu. Tym razem zdecydowałam się na ciasto drożdżowe z mąką orkiszową. Ciasto wspaniale wyrosło - było puszyste i grube. A co wylądowało na wierzchu sami zobaczcie:

   
Składniki

Szczypiorek i papryka


Pieczarki


Pomidory i salami


Ser


Mięso mielone podsmażone z cebulką w sosie pomidorowym


Teraz po kolej wszystko może trafić na wyrośnięte ciasto (oprócz szczypiorku i sera - ser dodajemy pod koniec pieczenia a szczypiorek po upieczeniu)








Czyż nie wygląda smakowicie?

2 komentarze:

  1. Wyglada wspaniale. Ja kiedys zrobiłam pizze na spodzie z maki żytniej...szkoda gadać nie szło zjeść.

    OdpowiedzUsuń