wtorek, 21 października 2014

Schab pod beszamelem z pieczarkami i brokułem

       Nie wiedziałam, że sos beszamel jest tak prosty w wykonaniu - a tak smaczny! Promocja w osiedlowym sklepie zbiegła się z moim smaczkiem na schab zapiekany. Dzięki dobrodziejstwom jakie niesie internet szybko wykopałam jakiś ciekawie brzmiący przepisik. Jak to ja urozmaiciłam go o coś zielonego - co wydawało mi się, że będzie pasować - czyli w brokuła. Całkowicie się nie myliłam. Dawno również nie robiłam kaszy kuskus. Jest bardzo smaczna i banalnie prosta w wykonaniu. Nie trzeba nic obierać ani odlewać. Zalewamy bulionem, odczekujemy i gotowe. Tak to wykonałam szybko bardzo smaczny obiadek, a prezentuje się on następująco:


2 komentarze:

  1. Och jak pysznie wygląda:) szkoda, że ja tak nie cierpię gotować:(
    Gratuluję pomysłu i przesyłam poranne buziaki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam, schabik szczególnie karkowy, u mnie ostatnio w wersji z pieczarkami i cebulką do kopytek :-)
    serdecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń